Féreginjekció. Végigszenvedte a félórás kivégzését

féreginjekció

Méreginjekciós kivégzőszoba a kaliforniai San Quentin börtönben A méreginjekció az USA -ban, a Kínai Népköztársaságbanilletve a közelmúltig a Fülöp-szigeteken alkalmazott kivégzési módszer.

olcsó férgek gyógyszerek az emberek számára

Alkalmazásának ötlete már ban felmerült, azonban akkor elvetették, és helyette a villamosszéket vezették be. Nagy-Britanniában az es években szintén megvizsgálták a lehetőséget, azonban inkább megmaradtak a kimért hosszú eséses akasztás módszere mellett.

A méreginjekció bevezetésének kérdése ben merült fel újra.

Ekkor Oklahoma állam fő orvosszakértője, Jay Chapman, több fokozatú, gyorsan ható barbiturátokon alapuló módszer bevezetését javasolta. A kivégzés első lépéseként az elítéltet egy ágyhoz szíjazzák, karjait az ágy mellett lévő tartókhoz rögzítik.

kerekféreg székrekedés

A karjait alkohollal fertőtlenítik ennek oka az, hogy a kivégzést akár az utolsó pillanatban is elhalaszthatják, vagy az elítélt kegyelmet is kaphatmajd könyökhajlatnál féreginjekció vénába szúrják a tűt. A kivégzés automatizált, a tű egy csövön keresztül egy géphez csatlakozik, amely gombnyomásra kezdi meg a mérgek szervezetbe juttatását. Az első lépésben nátrium-pentotált tiopentál-nátrium féreginjekció a szervezetbe, amitől az elítélt kómába esik.

hpv vírus tünetei

Elvileg már ez az első lépés halálos, viszont a nátrium pentotál féreginjekció mintegy 45 perc múlva okozna halált, ezért a folyamatot még két méreg beadásával gyorsítják.

A második lépésben pankurónium-bromidotvagy tubokurarin-kloridotazaz a kuráré hatóanyagát fecskendezik be. Ez az izmokat bénítja meg a szív kivételével, azaz fulladáshoz vezet.

a helminták gyors kezelése

A harmadik lépésben kálium-klorid -ot juttatnak a szervezetbe, ami leállítja a szívet, féreginjekció szívleállást és a keringés összeomlását okozva. Bár sokak szerint a méreginjekció humánus kivégzési módszer, valójában rengeteg kétség merült fel alkalmazásával kapcsolatban.

  • méreginjekció | butor-lakberendezes.hu
  • Az unikornis.

Az első probléma abból adódik, hogy az elítélt előkészítése akár percet is igénybe vehet, ami komoly pszichikai nyomással jár együtt. A második probléma, hogy a nátrium-pentotál hamar kiürül az agyból, és az izmokban szívódik fel.

Megveszem Az alabamai hatóságok a múlt csütörtökön végül úgy döntöttek, elhalasztják a gyilkosságért elítélt, 61 éves Doyle Hamm kivégzését. A kivégzést előkészítő orvosi csapat tagjai addigra már két és fél órán át próbáltak vénát találni az elítélten, hogy beadhassák neki a méreginjekciót.

Ez ahhoz vezet, hogy a szer féreginjekció után kb. A helyzetet súlyosbítja, hogy a nátrium-pentotál hatását a pancuronium-bromid semlegesítheti, így az elítélt eszméleténél van, miközben megfullad.

helminthosporium blot levél a bermuda fűben

Ezt viszont, az izombénító hatás miatt, jelezni nem tudja. Az utóbbi években több olyan féreginjekció is történt, ahol utólag megállapították, hogy az elítélt eszméleténél volt a második és harmadik komponens beadásakor.

A fentiek alapján egyre általánosabb az a vélemény, miszerint a méreginjekció szintén kegyetlen kivégzési módszer. Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem foglalt állást.

Hirdetés Hirdetés Hirdetés Tennessee államban - amely az Egyesült Államok egyik déli tagállama - villamosszékben végeztek ki egy kétszeres gyilkost helyi idő szerint csütörtökön este.

Hasznosmegbeszélések