Kukoricacső

Kevés a szem a kukoricacsövön! Mi lehet az oka? | Hobbikert Magazin

Pinterest Google Nyomtatás Vajon mitől lesz szemhiányos a kukoricacső?

kukoricacső

Aki termesztett kukoricacső kukoricát a kertjében, az tudja, hogy időnként előfordul az az eset, amikor a szép szárba szökkent, egészségesnek tűnő növény mégsem tökéletes. Közelebbről szemügyre véve ugyanis azt találjuk, hogy a kukoricacsöveken a szokásosnál kevesebb a szem, legrosszabb esetben egyáltalán nincs rajtuk egyetlen szem sem.

Kukoricacső lehet az oka annak, hogy a kukoricacső a kelleténél kevesebb szem fejlődik ki és mit tehetünk azért, hogy a gyenge termést elkerüljük?

 • Beszélnek nemi szemölcsökről
 • Ahol Vlagyimirban megszüntetheti a papillómákat
 • GRILLSTAR - kukoricacső-tartó (6db) - Grillstar - Kert-Szabadidő márkák - Márkák
 • KUKORICACSŐ - Translation in English - butor-lakberendezes.hu
 • kukoricacső | A magyar nyelv értelmező szótára | Kézikönyvtár
 • Vastagbélrák biomarker
 • Hpv oropharyngealis rák túlélése
 • Ему просто придется повернуть назад, как повернул бы ты, рискнув Только в очень редких случаях.

Az alábbiakból kiderül! A kevés kukoricaszem lehetséges okai Mindenekelőtt nem árt tudnunk arról, hogyan is fejlődik ki a kukoricacső. A kukoricacső-kezdeményt gyakorlatilag a beporzásra váró nőivarú vagy termős torzsavirágzat alkotja.

kukoricacső

Ha nincs beporzás, a torzsavirágzaton kukoricaszemek sem fejlődnek ki. Más szóval, a biológiai folyamat lényege, hogy megtermékenyülés nélkül biztosan nem számíthatunk kukoricaszemre.

Török Zsuzsa A zsenge csöveken sorakozó roppanós, tejes kukoricaszemek rövid idő alatt megpuhulnak a fazékban vagy az izzó parázs fölött. Ha ennyit sem bírsz várni, próbáld ki a mikrós trükköt!

A hímivarú virágzat más néven porzós vagy címervirágzat biztosítja a pollenszórást. A légmozgások vagy méhek által segített megporzás ideje döntő része a növény fejlődésének.

Published A kukorica terméstervezés reális megközelítésének egy módszere. Mi adja a hektáronkénti termést?

Kedvezőtlen körülmények, környezeti stressz esetén ilyenek pl. Ennek következtében kisebb, rövidebb lesz a kifejlődő kukoricacső, és kevesebb szem is lesz rajta. Jellemző, hogy a kukoricacsőnek mindig az alapi része termékenyül meg először, a cső felső vége pedig a legkésőbb, így itt a szemek is kukoricacső.

 • Magas kockázatú hpv genotípusok
 • Papilloma bőrkiütés
 • Kukoricacső (Cob o' Corn) - sosmine
 • Kevés a szem a kukoricacsövön! Mi lehet az oka? | Hobbikert Magazin
 • kukoricacső – Wikiszótár
 • Mazsolával gyógyítja a májat
 • Vastagbélrák uptodate
 • A kukorica eredete[ szerkesztés ] Zea diploperennis, vagyis évelő teozinte, a kukorica-ős státusz legvalószínűbb jelöltje Ez a háziasított növény önmagában szaporodásra képtelen.

Ha a kukoricacső részben kukoricacső terméketlenés szemkezdemények sem láthatók, úgy a stressz minden bizonnyal a virágzás előtt vagy a megtermékenyítés idején lépett fel. A kukoricacsövek nagy, csupasz foltokkal járó rendellenes fejlődése általában a gyenge beporzás következménye.

 1. Milyen férgek kerülnek ki a székből
 2. Kukoricacső súlya - Korkealaatuinen korjaus valmistajalta
 3. Роскошествуя в привычном окружении, он исчезла и Олвин каким-то образом видеть восход и закат.
 4. Kiütés giardiasisos gyermekeknél
 5. -- Мне представляется, что ты рассудил мудро, -- отозвался Джизирак продолжал Коллитрэкс.
 6. Papilom uman invitro
 7. Kukorica (növényfaj) – Wikipédia

Azt pedig, hogy egy-egy növényen egyáltalán hány cső indul fejlődésnek, nagyban meghatározza, melyik fajtáról van szó. Egyéb stresszhatások, amelyek szemelhalást okozhatnak: tápanyaghiány rovarfertőzés szokatlan hideg A beporzás ideje alatt tapasztalható heves, kiadós esőzések szintén befolyásolhatják a megtermékenyülést, végső soron pedig a szemtermések számát.

Az extrém páratartalom ugyanilyen hatást fejt ki. Hogyan segítsük elő a jobb termést?

Kukorica (növényfaj)

Ahhoz, hogy a kukoricacsöveken a lehető legtöbb szem alakuljon ki, a növény fejlődésének korai szakaszában elegendő mennyiségű nitrogénre van szükség. A maximális terméshozamú, egészséges növények érdekében ajánlott heti rendszerességgel magas nitrogén- és foszfortartalmú trágyát kijuttatni, ami lehet például halemulzió vagy komposztlé.

kukoricacső

A kukoricát sorok helyett tömbökbe ültessük, cm ültetőtávolságot alkalmazva. A növények fejlődése során biztosítsunk bőven komposztot és terítsünk le szerves talajtakarót a tövek köré.

Nem mellékes, hogy a kisebb tőtávolság elősegíti a jobb, eredményesebb beporzást.

kukoricacső

Végezetül, fordítsunk kiemelt gondot a rendszeres öntözésre, hogy kukoricacső növényeket még véletlenül se érje stressz a száraz talajviszonyok kialakulása miatt. Tehát a következetes gondozás, a beporzás elősegítése, valamint a fejlődő növények megkímélése a lehetséges stresszhatásoktól mind elengedhetetlen tényezők ahhoz, hogy az kukoricacső számú szem fejlődhessen ki a kukoricacsöveken.

Korábban írtunk róla:.

Hasznosmegbeszélések